Archívum

3. SZENTISTVÁNBAKSAI CÉKLAFESZTIVÁL/2018.09.01.
2018. szeptember 02.


Szentistvánbaksa Község Önkormányzata az Abaúj Programokkal közös szervezésben, 2018. szeptember 1-én, immár 3-ik alkalommal rendezte meg a Szentistvánbaksai Céklafesztivált. 16 órától folyamatosan gyülekeztek az érdeklődők a község játszóterén. A rendezvényhelyszínen kirakodóvásárosok, ételt-italt kínálók, cékla étel-ital különlegességek kóstolására invitálók várták a meghívott vendégeket, a település lakosságát és minden érdeklődőt, akiket a rendezvény plakátjai a szomszédos településekről a helyszínre csábítottak. Itt minden korosztály kikapcsolódhatott, kedvére bulizhatott, sőt megismerkedhettek a Szentistvánbaksai Kézműves Szappanház kecsketejből gyártott egyedi kivitelezésű kézműves szappanjaikkal is, melyből vásárolni is lehetett. A kicsik arcfestésben gyönyörködhettek,vagy az ugrálóváron szórakozhattak. A felnőtteket színes produkciók fogadták a színpadon ahol Juhász Róbert műsorvezető köszöntötte a vendégeket, majd folyamatosan ismertette a programokat és bemutatta a fellépőket. Elsőként vidáman ropták az akrobatikus rock and roll-t a szikszói fiatal tehetségek. A táncot megszakítva Rontó István polgármester köszöntötte a rendezvény vendégeit. Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy őszintén reméli, hogy a 3 Céklafesztivál még jobb lesz, mint a 2-ik volt, és bízik benne, hogy jövőre lesz 4-ik is. A mostanihoz mindenkinek kellemes szórakozást kívánt.

Az akrobatikus táncok után helyi fellépők adtak műsort. Először a stílszerűen céklaszínű ruhába öltözött Szentistvánbaksai Szivárvány Női Kórus dalcsokorral szórakoztatta a közönséget, mely között záróprodukcióként egy "Cékladalt" is előadtak. A helyi fellépők produkcióját Ficzere Valika ismert slágerek előadásával zárta. A kulturális produkciókban BOZSÁR KATI ismert nótákat, operetteket énekelt, majd megkezdődött a zenekarok, együttesek műsora. Elsőként a HIDVÉGI BAND ZENEKAR mulatós műsorával megalapozta a hangulatot, majd a 30 PERC ZENEKAR ÉLŐ KONCERTJE tovább fokozta a jókedvet. Az est kiemelkedő sztárvendégének: KOZSÓ ÉS AZ ÁMOKFUTÓK-nak a színpadra lépése előtt, a színpad előtti tér zsúfolásig megtelt a bulira vágyó fiatalokkal és kicsit idősebbekkel is. Az ismert és sokak által kedvelt sztár retró nótáit együtt énekelték a művésszel, sőt volt akik táncra is perdültek a dalok, jó ritmusok hallatán.
A jó hangulat tovább emelkedett a fiatalok körében, akik a G.W.M repjeire tomboltak a színpad előtt. A csodálatos nyárias időben emlékezetes, fergeteges bulit csaptak a rendezvény szervezői, a lebonyolításban közreműködők és a több száz bulizó a Szentistvánbaksai Céklafesztiválon.


3. SZENTISTVÁNBAKSAI CÉKLAFESZTIVÁL/2018.09.01.
2018. augusztus 27.
Településképi arculati kézikönyv
2017. december 23.
Szentistvánbaksa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2017.(XII.22.) önkormányzati rendelete a településkép védelméről Letölthető *pdf


2. SZENTISTVÁNBAKSAI CÉKLAFESZTIVÁL
2017. szeptember 02


2017. szeptember 2-án Szentistvánbaksa Önkormányzata az Abaúji Programok szervezésében közösen rendezte meg a 2. Céklafesztivált a községi játszótéren. Az elmúlt évi sikeres bemutatkozást követően mindent megtett a falu vezetése és lakossága, hogy még több ötletességgel lepjék meg egymást, ezért a helyiek kreatívitásának köszönhetően sok ház kapujában mókás bábokkal, a rendezvényhelyszínen pedig közel 40 féle gasztronómiai céklakülönlegességgel mutatkoztak be, finomabbnál-finomabb lekvárokat, ivóleveket, salátákat kínáltak.
A rendezvény délben a mazsorettek felvonulásával kezdődött, akik záróprogramjukat a Faluház udvarán mutatták be. A táncbemutató után a házban Rontó István polgármester köszöntötte a vendégeket, a község lakosságát, majd Újvári Marika harmónika kísérettel vidám nótákkal szórakoztatta a terített asztaloknál helyetfoglalókat. Az önkormányzat ünnepi ebéddel, süteménnyel, italokkal látta vendégül a település lakosságát, a meghívott vendégeket.
Az ebéd után a Játszótéren, a rendezvényhelyszínen, ahol több százan gyűltek össze, a színpadon megkezdődtek a kulturális programok, a környező területen pedig kísérő programok fogadták az érdeklődőket: ugrálóvár, arcfestés.
A színpadon Juhász Róbert műsorvezető köszöntötte a vendégeket, majd folyamatosan ismertette a programokat és bemutatta a fellépőket. A 2. Szentistvánbaksai Céklafesztivált Rontó István polgármester megnyitotta meg.
Elsőként a Monoki Népdalkör, majd a Szentistvánbaksai Szivárvány Női Kórus mutatkozott be, az utóbbiak az ünnepi alkalomra kapott céklaszínű egyenruhájukban léptek fel, majd céklával kapcsolat humoros szövegre átírt nótával búcsúztak. A helyi fellépők produkcióját Ficzere Valika ismert slágerek előadásával zárta. A nótázásokat követően BOBO Interaktív gyermekműsorral szórakoztatta a kicsiket.
Gáspár Anni nóta-és nosztalgiaműsorát sok-sok tapssal jutalmazták. A meleg nyári időt kellemes hűvös, majd egyre jobban erősődő szeles idő váltotta fel. A lehűlés azonban nem szegte kedvét a bulizóknak, a színpadra érkező DESPERADO EGYÜTTEST már tomboló közönség fogadta a színpad előtt, és beindult a buli, a visítás, a tánc, a taps és a szelfizés. Az ismert és szinte minden korosztály által kedvelt DESPERADO dalokat együtt énekelték az együttessel. Pici kikapcsolódást jelentett a modellhelikopter bemutató, mely idő alatt többen a céklafalatokat, italokat és egyéb ételeket, édességeket kóstolgattak. A kemény rockot előadó Pletenyik Dóri és a Szentkirályi Band élő koncertjét már ismét a színpadnál tomboló fiatalság fogadta. Csordás Tibi koncertjére a Játszótér szinte megtelt a fesztiválozókkal. A latinos dallamokra beindult hangulatot tovább fokozta RAUL és ÁBRAHÁM fergeteges reppje. Sajnos az önfeled bulit ekkor az erős szél mellett megérkező eső zavarta meg, de így is elmondható hogy a 2. Céklafesztivál feregetes hangulatban telt el, nagyon gazdag változatos programokkal.
Köszönet a rendezvény támogatóinak és a lebonyolításban közreműködőknek.


2. SZENTISTVÁNBAKSAI CÉKLAFESZTIVÁL/2017.09.2.
2017. augusztus 27.


09.00-tól A FALU KÜLÖNBÖZŐ PONTJAIN CÉKLÁBÓL KÉSZÜLT GASZTRONÓMIAI KÜLÖNLEGESSÉGEKKEL VÁRJUK VENDÉGEINKET.
12.00 MAZSORETTEK FELVONULÁSA A FALUBAN
14.30 HELYI FELLÉPŐK MŰSORA: SZENTISTVÁNBAKSAI SZIVÁRVÁNY NŐI KÓRUS, KISKINIZSI NYUGDÍJAS KLUB, MONOKI NÉPDALKÖR, FICZERE VALIKA
16.00 BOBO INTERAKTÍV GYERMEKMŰSORA
16.30 GÁSPÁR ANNI NÓTA-ÉS NOSZTALGIAMŰSORA
17.30 DESPERADO
18.15 MODELLHELIKOPTER BEMUTATÓ
18.30 LETENYIK DÓRI ÉS A SZENTKIRÁLYI BAND KONCERTJE
20.00 CSORDÁS TIBI/ FIESTA
21.00 RAUL X ÁBRAHÁM
21.30 UTCABÁL
BELÉPŐ GYERMEKEKNEK 14 ÉVES KORIG 500.-FT, FELNŐTTEKNEK 1.000.-FT
KÍSÉRŐ PROGRAMOK: UGRÁLÓVÁR,LUFIHAJTOGATÓ BOHÓC,BAZÁROSOK


Jótékonysági koncert a református templomban
2017. augusztus 18.

Zsufolásig megtelt a szentistvánbaksai református templom 2017. augusztus 18-án a Református Egyházközség és a Község Önkormányzata által rendezett jótékonysági koncerten, melyet a viharkárt szenvedett templom tetőszerkezetének felújításának anyagi támogatására szerveztek. A koncerten megjelenteket Gazsiné Vízi Éva református lelkész köszöntötte. Köszöntő szavaiban hangsúlyozta, hogy hálát ad az Istennek, hogy több százan hallgattak a hívószóra és jöttek segíteni, adakozni, mert az alig 50 fős gyülekezet önerőből a tetőfelújítást nem tudná megoldani. A lelkészasszony köszöntötte Mészáros János Elek ismert előadóművészt, akit csodálatos hangjával, megnyerő emberi magatartásával sok-sok ember szívébe zárt. A művész bemutatkozó szavai után mintegy másfélórás koncertet adott. Minden ismert dal előtt kifejtette őszinte emberi gondolatait, az adott dalokhoz fűződő kapcsolatát. A koncert végén a lelkész asszony köszöntetet mondott művészúrnak, hogy elfogadta a meghívásukat, és jelenlétével vonzóvá tette a rendezvényüket. Külön köszönetet mondott az önkormányzatnak, a képviselő-testületnek, Rontó István polgármesternek a koncert szervezésében és lebonyolításában nyújtott támogatásukért. A koncert után a vendégeket szeretetvendégségen látták vendégül.


MEGHÍVÓ
2017. augusztus 11." Mindenki úgy adjon,
ahogyan előre eldöntötte szívében,
ne kedvetlenül vagy kényszerűségből,
mert " a jókedvű adakozót szereti az Isten."
2 kor.9:7


A Szentistvánbaksai Református Egyházközség és Szentistvánbaksa Község Önkormányzata


szeretettel meghívja Önt, és Kedves Családját
2017. augusztus 18-án (pénteken) 17.00 órakor
a református templomban tartandó

jótékonysági koncertjére.

A jótékonysági koncerten közreműködik
MÉSZÁROS JÁNOS ELEK
Simándi József és Szenes Iván művészeti díjas előadóművész, a 2012. évi "Csillag Születik" győztese.
A koncertre a belépés díjtalan,
de minden adományt szeretettel fogadunk,
a 2017. június 21-én jégverés által megrongálódott református templom tetőszerkezetének helyreállítására.

NŐNAPI ÜNNEPSÉG 2017.
2017. március 8.

A szentistvánbaksai önkormányzat március 8-án nőnapi ünnepségre hívta a település nő lakosait. Rontó István polgármester, Puskás János, Major István és Vízi Károly helyi lakosok szép verssel és magyar nótákkal köszöntötték a vendégeket. Egy finom uzsonna után Füzesséri József, Szikszó város polgármestere ajándékozta meg az ünnepelteket az aranytorkú Kovács Gábor műsorával. A rendezvény végén a kellemes élmények mellé minden hölgy kapott egy emléktárgyat is.1. SZENTISTVÁNBAKSAI CÉKLAFESZTIVÁL
2016. szeptember 10.


2016 szeptember 10-én Szentistvánbaksa Önkormányzata és az Abaúji Programok szervezésében rendezték meg a JÁTSZÓTÉREN az Első SZENTISTVÁNBAKSAI CÉKLAFESZTIVÁLT.

A településen számtalan dekoráció hívta fel a figyelmet a kedvelt zöldségfélére a céklára. A község bejáratainál kifeszített molinókon, a község utcáin számtalan beöltöztetett bábúk invitálták az arrajárókat a fesztiválra, vagy éppen köszöntötték a megérkezett vendégeket. Egy csodálatos kezdeményezéssel ( A KECSKE LAK) ötletével indult a bábúkészítés, melyhez csatlakozott a falu apraja-nagyja, s tették így hangulatossá a napfényes őszi időben ragyogó csodálatos kis települést. A Fesztiválhelyszínén a Játszótéren sem volt hiány céklából: a fesztivál házikókban folyamatosan készültek CÉKLÁBÓL a GASZTRONÓMIAI KÜLÖNLEGESSÉGEK, melyeket minden vendég kóstolhatott. Finomabbnál-finomabb lekvárok, ivólevek, saláták, különböző panírral készített rántott céklák vagy éppen céklával ízesített fasírtok és kecskesajtok. Sok fiatal és háziasszony meglepetéssel fogadta a sok-sok ötletes ételeket, és ígéret szerint sokan majd otthon is kipróbálják a Baksán megízlelt ételeket, így is fognak visszaemlékezni az első Baksai Céklafesztiválra.
A szervezők a gyerekeknek UGRÁLÓVÁRRAL és ARCFESTŐVEL kedveskedtek.
Koradélelőtt Kiss Rozália festménykiállítását nyitották meg, kinek alkotásai a Faluházban tekinthetők meg.
Délben az Önkormányzat finom ebéddel fogadta a helyieket. Az első Céklafesztiválra Dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő is kilátogatott.
A rendezvény elején Rontó István polgármester mondott nyitóbeszédet, majd Füzesséri József Szikszó város polgármestere köszöntötte a vendégeket.
15 órakor Juhász Róbert műsorvezető köszöntötte a vendégeket, majd folyamatosan ismertette a programokat, bemutatta a fellépőket.

Elsőként a Szentistvánbaksai Szivárvány Női Kórus énekelt.
Ficzere Valika helyi fellépő ismert slágereket adott elő.
Interaktív gyermekműsort adott a Csiribiri zenekar
A Hernádvölgye néptánccsoport hangulatos néptáncbemutatót tartott, az öltözési szüneteikben Pletcenyik Dóri népdalokat énekelt.
Jordán Adrienn csodálatos hangjával musical műsorral szórakoztatta a közönséget.
"20 ÉV ROMANTIKA" címmel fergeteges bulit csapott Balázs Pali.
Szitás Ida operettekkel fokozta a hangulatot, majd megkezdődött az igazi buli DJ SZATMÁRI és JUCUS-sal, majd hangulatos UTCABÁLLal zárult az első Céklafesztivál, melyen többszázan szórakoztak.


1. SZENTISTVÁNBAKSAI CÉKLAFESZTIVÁL
2016. szeptember 5.

1. SZENTISTVÁNBAKSAI CÉKLAFESZTIVÁL 2016. szeptember 10-én (szombaton) Szentistvánbaksa Önkormányzata és az Abaúji Programok szervezésében a JÁTSZÓTÉREN.

A nap folyamán a falu különböző pontjain CÉKLÁBÓL KÉSZÜLT GASZTRONÓMIAI KÜLÖNLEGESSÉGEKKEL várjuk vendégeinket.
Az idegeneket FALUJÁRÓ ZENÉSZEK segítik a tájékozódásban.
A gyerekeknek UGRÁLÓVÁRRAL és ARCFESTŐVEL kedveskedünk

10.00-tól Kiss Rozália festménykiállítása tekinthető meg a Faluházban

SZÍNPADI PROGRAMJAINK:

 • 15.00 Szentistvánbaksai Szivárvány Női Kórus műsora
 • 16.00 Interaktív gyermekműsor a Csiribiri zenekarral
 • 17.00 A Hernádvölgye néptánccsoport műsora
 • 17.40 Jordán Adrienn musical műsora
 • 18.00 "20 ÉV ROMANTIKA" Balázs Pali műsora
 • 19.00 Nótacsokor
 • 19.30 Operett Szitás Idával
 • 20.00 DJ SZATMÁRI és JUCUS
 • 21.00 UTCABÁL

Belépő: Helyieknek és 7 év alattiaknak ingyenes, vendégeknek: 500.-Ft


IDŐSEK NAPJA SZENTISTVÁNBAKSÁN
2015. november 09.


2015. Október 23-ára hívott és ünnepelt meg az Önkormányzat minden 55 év feletti nőt és 60 évnél idősebb férfit a faluban.
Miután Rontó István polgármester üdvözölte a vendégeket, lelkipásztorunk, Gazsiné Vízi Éva mondott köszöntőt. Ezután iskolás gyerekek verseltek a nagymamáknak, nagyapáknak, és a Szivárvány Női Kórus adott szívhez szóló műsort. Végül Újvári Marika nótaénekes szórakoztatta a szép korúakat.
A képviselő asszonyok saját készítésű sertéspörkölttel és süteményekkel kedveskedtek a megívottaknak. Távozáskor emellé mindenki kapott egy 3000Ft értékű figyelmességi csomagot, amelyet szeretettel fogadtak.
Úgy váltunk el egymástól, hogy remélhetőleg hasonló kellemes délutánt fogunk eltölteni legközelebbi összejövetelünkön, a falukarácsonyon.

Rontó Istvánné
képviselő


FALUNAP 2015. augusztus 22. KÉPEK
2015. augusztus 23.


SZENTISTVÁNBAKSÁN a KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYAT szervezésében 2015. augusztus 22-én szombaton, a MAGYAR ÁLLAMALAPÍTÁSÁNAK ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉSÉVEL egybekötött FALUNAPOT tartottak. Az ünnepi program a Szent István téren kezdődött, ahol Babos Orsolya műsorvezető programismertetője után Szent István szobra előtt ünnepi beszédet mondott Rontó István polgármester. Az ünnepi műsorban közreműködött a Szivárvány Nőri Kórus. Az önkormányzat nevében Szent István király szobránál koszorút helyezett el: Rontó Istvánné és Illési Ferencné önkormányzati képviselő. Az ünnepi megemlékezés után az ünneplők gyalogosan vonultak a község Faluházába. Az épület bejárata előtti téren Gazsiné Vízi Éva református lelkész megáldotta, majd Rontó István polgármester felvágta az új kenyeret, mellyel az ünneplőket is megkínálták. A Faluházban terített asztal várta a vendégeket, ahol az önkormányzat ünnepi ebéddel látta vendégül a falu lakosságát
Ebéd után a Játszótéren finomabbnál-finomabb ízesítésű fagyival látták vendégül az ünneplőket, melynek adagolásában a polgármester is besegített. A kicsik arcfestéssel, a nagyobbak trambulinon ugrándozva szórakoztak, míg az idősebbeknek folyamatos büfé állt rendelkezésre. A nagyszínpadon hangulatos kulturális programokkal szórakoztatták a vendégeket. Elsőként tehetséges "Kiscsillagok" ismert slágereket adtak elő, majd Újvári Marika operett és nótaénekes teremtett vidám hangulatot a közönség körében. Ezt követően Jordán Edrienn fiatal musical énekes bűvölte el a közönséget csodálatos hangjával. A falunapi rendezvény záróprogramjaként Bencsik Tommy és táncos kislányai mulatós dalokkal szórakoztatták a falu lakosságát.
Köszönet a rendezvény támogatóinak és a lebonyolításban közreműködőknek.

 


MEGHÍVÓ
SZENTISTVÁNBAKSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA szeretettel meghívja Önt és Kedves Családját a 2015. augusztus 22-én (szombaton) tartandó FALUNAPI ünnepségére.
Programok

11.30 Megemlékezés a magyar állam alapításáról a Szent István téren
Ünnepi köszöntő, koszorúzás, a Szivárvány Női Kórus műsora.

12.00 Kenyérszentelés és ebéd a Faluházban
14.00 Szórakoztató műsorok a Játszótéren

  • 14.00 "Kiscsillagok" énekes produkciója
  • 14.30 Szivárvány Nőri Kórus előadása
  • 15.00 Újvári Marika operett és nótaénekes fellépése
  • 15.30 Jordán Edrienn musical előadása
  • 16.30 Bencsik Tommy a Happy Rádió hangja szórakoztatja a közönséget

Kiegészítő programok: arcfestés, trambulin


Híreink
2015. augusztus 14.

A legközelebbi rendezvényünk augusztus 22-én lesz, ekkor emlékezünk meg a magyar állam alapításáról és ekkor tartjuk falunapunkat is, amelyre minden szórakozni vágyót hívunk és várunk.

A nem rég szervezett családi nap is nagyon jól sikerült; a falu apraja-nagyja nagy létszámmal vett részt rajta. Az üstben főtt a gulyásleves, a kemencében sültek a kenyérlángosok, közben a gyerekeket arcfestők varázsolták át különböző mesefigurákká. Egy jó hangulatú, kellemes délutánt töltöttünk el a helyi lakosokkal.

A település önkormányzata 2015. közmeghallgatást tartott, ahol tájékoztattuk a lakosságot, mennyi pénzből gazdálkodhatunk, milyen lehetőségek vannak a falu fejlesztésére, szépítésére, melyek a legközelebbi kiadások illetve bevételek.

Közmunka keretében a ravatalozó tetőcseréje és teljes körű felújítása most van folyamatban, ezzel párhuzamosan készülnek az átereszek, vizes árkok.

Pályázhattunk új falugondnoki busz beszerzésére, amelyet megnyertünk és hamarosan át is vehetünk.

A kertészetben is folyamatosan dolgoznak a közmunkások. A megtermelt zöldségekből a rendezvényeinken szeretnénk finom ételekkel ellátni a lakosságot.

Rontó Istvánné
képviselő


ÉLMÉNY VOLT!
2015. április 21.

Április 11-én már negyedik alkalommal tartottunk költészet-napi megemlékezést Szentistvánbaksán. A rendezvény megálmodója és háziasszonya minden évben Babos Andrásné volt, aki a helyi Szivárvány Női Kórus vezetőjeként tevékenykedik. Változatos témájú és hangulatú költemények kerültek elő a résztvevők tarsolyából. Az is kedvet kapott a versmondáshoz, aki csak hallgatónak érkezett. A kórus – nevéhez méltóan – megzenésített versekkel színesítette a délutánt, amelyeket Major István művész úr harmonikával kísért.
A már hagyománnyá vált meghitt összejövetelt idén egy másik jeles eseménnyel kapcsoltuk össze, Kiss Rozália festményeinek kiállításával. A Baksán élő és alkotó Rózsika csak néhány éve kezdett festeni, de már több mint 30 képpel büszkélkedhet. Csodálatos munkáira sokan kíváncsiak voltak.
Mindezek után népdalokat és nótákat énekelt együtt a közönség.
Az estébe nyúló program mindenkit jókedvre derített. Örülök, hogy kis falunkban sok tehetség él és igény is van a kultúrára, a szépre. Önkormányzatunk lelkesen támogatja és szervezi az ilyen rendezvényeket.
Remélem, legközelebb még többen élvezzük a művészetek hatását és egymás társaságát!

Rontó Istvánné
képviselőArchívum: 2022|2021|2020|2019|1 | 2 |

© 2010-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési nyilatkozat - Szentistvánbaksa Község Önkormányzata